top of page

De Grote Gids voor Schilderijformaten: Van A6 tot A0 en Alles Ertussenin!

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Welkom, lieve lezers, bij een ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van schilderijformaten! Of je nu een doorgewinterde kunstverzamelaar bent of gewoon wat gezellige prints aan de muur wil hangen, de keuze van het juiste formaat kan een enorme impact hebben op hoe je een kunstwerk ervaart. Laten we dus samen duiken in de kleurrijke dimensies van A6 tot A0, en laten we ook een paar bonussen meenemen!

De Grote Gids voor Schilderijformaten

A6: De Mini-Meesterwerken
Kaartenset ijsjes

We beginnen onze reis met de schattige A6, slechts 105 x 148 mm groot, perfect voor een snelle kunstzinnige snack! Het is als een bonbonnetje - klein maar verrukkelijk. Ideaal voor kleine hoekjes die een vleugje magie nodig hebben, of maak een vrolijke verzameling van deze mini meesterwerkjes. In mijn webshop zijn de kaarten A6 formaat. Leuk om op te sturen, maar zeker ook aan te bevelen in een mooi lijstje!


A5: Compact en Krachtig
Poster Koffie

Het A5-formaat is een compact canvas van 148 x 210 mm. Deze grootte maakt het mogelijk om kunstwerken op een intieme schaal te ervaren, waardoor ze geschikt zijn voor elke kamer in je huis, van de bescheiden muur boven je bureau tot de levendige galerij muur in de woonkamer. Met het A5-formaat kun je genieten van kunst op een persoonlijk niveau, terwijl het toch de impact en expressiviteit behoudt die kunst zo bijzonder maken.


A4: De Gouden Standaard
Poster Meisje met de Parel

Het vertrouwde A4-formaat, met afmetingen van 210 x 297 mm, staat bekend om zijn klassieke schoonheid. Als een tijdloze favoriet biedt dit formaat voldoende ruimte om kunstwerken in al hun glorie te bewonderen, als een raam naar een wereld vol creatieve verbeelding.


A3: Groots Denken
Poster den Haag Ooievaar

Nu wordt het serieus! De A3, met zijn royale afmetingen van 297 x 420 mm, is perfect voor wanneer je groots denkt. Hier komen kunstwerken tot leven, met ruimte voor gedetailleerde penseelstreken en een adembenemend scala aan kleuren. Alsof je een reis maakt door de gedachten van de kunstenaar zelf!


A2: De Ruimteveroveraar
Poster Uitwaaien

Met het A2-formaat (420 x 594 mm) wordt kunst een epische beleving. Dit formaat geeft kunstwerken de ruimte om te ademen, waardoor je wordt meegenomen op een visuele reis die je zintuigen prikkelt en je emoties raakt.


A1: De Krachtpatser
Poster Bommetje

Ah, de grote jongens in de kunstwereld! Met maten als 594 x 841 mm (A1) zijn ze echt een statement van de creatieve vrijheid die kunstenaars hebben. Hier zie je kunstwerken echt tot leven komen, als gigantische uitingen van creativiteit. Elke lijn heeft z'n eigen verhaal en elke kleur roept een emotie op. Het voelt alsof je gewoon in het kunstwerk stapt en er helemaal in opgaat!


A0: De Titaan
Poster Rotterdam

De maten van 841 x 1189 mm (A0) zijn echt groots in de kunstwereld. Met zo'n enorm canvas kunnen kunstenaars hun ideeën lekker ruim uitwerken. Het is alsof je wordt uitgenodigd om helemaal op te gaan in de details en de diepte van het kunstwerk, waardoor je echt een toffe ervaring krijgt.


Bonus: Eigenzinnige Maten

Naast de standaard A-formaten zijn er nog tal van andere interessante vormen en maten om te verkennen. Van vierkante doeken tot panoramische meesterwerken, de diversiteit in formaten biedt een rijke variëteit aan kunstzinnige ervaringen. Formaten die je ook vaak tegenkomt bij lijsten zijn 500 x 700 mm (B2) en 300 x 400 mm (gangbaar foto-formaat).

 
Vergelijking A-formaten papier op een mens

Welk formaat spreekt jou het meest aan? Ga je voor de intieme betovering van A6 of de epische grootsheid van A0? Elk formaat heeft zijn eigen charme en brengt een unieke beleving met zich mee. Geniet van het ontdekken van kunst in al zijn pracht en laat je verbeelding vliegen! Heb je al een mooie lijst, of wil je een groter of kleiner formaat dan beschikbaar in de webshop? Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

Grafiek formaten papier

Comments


bottom of page